vecka fyrtiosju

 
Hej hörni!
Oklar vecka, minns inte vad jag har gjort..
I måndags var det hoppträning i alla fall, Xena var superlugn och snäll, helt otittig som vanligt. Blev filmad och nästa grej är helt klart att jag ska snygga till min hoppsits lite. Tisdagar är min lediga dag så då tog jag mig in till stan och lämnade in engångskameran jag köpte till mitt lilla kalas för framkallning, sedan blidde det en spontanbio där Fantastic Beasts and Where to Find Them visades och ja, om en anser Harry Potter vara nördig, är detta snäppet värre. Men den var fantastiskt fint gjord, (med undantag för några beasts) alla specialeffekter och dylikt var himelska och storyn var också välgjord. Ezra Miller överraskade med sin närvaro på duken också vilket alltid är trevligt även om detta var en mycket annorlunda roll att beskåda honom i. I onsdags jobbade jag lite övertid och var inte alls sugen på att åka till stallet, så jag åkte jag hem och tog några självporträtt jag klurat på ett tag. Jag blev egentligen inte så nöjd, blev inte alls så likt inspirationsbilden men skyller lite på att jag inte vet hur mitt stativ fungerar och inte har någon fjärrutlösare så får köra på tio sekunders självutlösare istället hehe, men de dög, borde kanske sminkat mig. I torsdags längtade jag efter Xena så då tog jag mig ut till gården. Red barbacka och galopperade (!!) för första gången i sadellöst läge. Körde dock bara i de lätta varvet då någon annan dundrade fram i  galopp under typ tjugo minuters tid längs fyrkantspåret i samma (fel) varv, och kändes inte helt hundra att byta varv och galoppera med mina styrsvårigheter samtidigt så det fick vara. 
 
har verkligen börjat uppskatta det här med att bara sitta med henne i hennes box.
 
I fredags så blev det en liten snabb AW innan vi styrde kosan mot stan och Ugglan där en kollegas födelsedag skulle firas, blev dock nekad i dörren då det var tjugotreårsgräns (kommit in där förut lol) så vi hamnade på Bara Enkelt ett tag innan vi gick till något teställe där halva sällskapet senare lämnade oss (efter vi stoppat ner en tekanna i en av våra väskor). Sedan begav jag och Daniel oss mot Mosebacke. Vi gick helt fel, hittade buntlådor som ej var inhämtade (Bring söder, ni suger), fann gänget efter en taxiresa på en kyrkogård, irrade runt, ditchade gänget, Daniel åkte hem, jag mötte Anisa (fyfan vad jag älskar den människan, finns få så fantastiska individer på denna jord som henne, är så glad att jag har fått den stora äran att kunna kalla henne min vän) och så tog vi oss hemåt tillslut också. Jag hade avlagt ett löfte om en nattmacka vid hemkomst, det höll jag, men när jag morgonen därpå skulle äta frukost kunde jag ej hitta smöret och osten, men fann dem slutligen i skafferiet, det här med att vara nykter är överskattat. 
 
turtisar.
 
Lördag EM spenderades på Horse show med mycket trevligt folk. Själva showen och mässan var tyvärr väldigt mediokra, men jag fick spendera tid med Ingrid som jag träffar alldeles för sällan numera och det var väldigt fint! Men nä, showen var faktiskt jättetråkig, kändes som en kväll för de hoppintresserade och mellan klasserna hade de bara tryckt in massor av utfyllnad utan förklaring eller mening. Detta var lite synd, men det kändes väldigt dåligt uppstyrt överlag i år. Mitt enda önskade inköp på mässan var benreflexer som skulle passa på Xena, hittade två reflexboots för tvåhundra spänn i storlek XL men det kändes ändå väldigt onödigt. 
 
 
Idag söndag åkte jag till stallet och mockade tre boxar innan det var dags att hålla lektion. Hade i mitt stilla sinne förträngt att barnen ville ha balansövningar och för en gångs skull kommit på ett riktigt bra upplägg, men det får vänta till nästa dressyrlektion. Det var faktiskt väldigt roligt ändå, och de fick verkligen äta upp det här med balansövningar. Det blev lite lekstuga över det hela men både jag och de skrattade mycket (mest jag). Sedan red jag på Sandras Skipper och det var jättekul! Hon var väldigt bra på att köra in bogen och gina, men annars var hon superrolig. Bellona-stark i vänstersidan men mycket känslig. Det var roligt och jag uppskattar verkligen att rida hästar som är annorlunda än Xena emellanåt, ganska skönt när hästen går åt rätt håll när en försöker flytta undanför skänkeln exempelvis hehe. Red sedan Xena tillsammans med mängder av provryttare, galoppen var kaos men alla kom ändå och sa att hon såg väldigt fin och trevlig ut haha så det var roligt, så så illa kan det ju inte ha sett ut i alla fall!
 
 
 
Nu ser jag inte fram emot ännu en jobbvecka, i synnerhet inte med den nyanlända dagsfärska snön, välj jobb med omsorg kids!
 
 
Yxskaft blues | | Kommentera |
Upp